top of page

Professioneel ontwerpwerk nu ook haalbaar voor kleinere ondernemers

Ontwerpportal voor MKB en detailhandel:

Iedere MKB-er (of kleinere organisatie) kent het wel. Even een flyer voor een actie laten printen of een poster voor het stoepbord. Of: de sportvereniging die gesponsord wordt vraagt om advertentiemateriaal voor het clublad én meteen een goed werkende internetbanner voor de website… Wel graag in PDF of JPG aanleveren.

Ga er maar aan staan; als kleine ondernemer heeft men het al erg druk. Met de computer is men al best wel handig met Word en Excel, maar of hetgeen men zelf maakt er nou echt professioneel uitziet?

Vervolgens krijgt de ondernemer zijn creatie ook nog eens telkens terug omdat deze niet aan de specificaties voldoet…

‘De gemiddelde MKB-ondernemer heeft meestal niet de grafische handigheid, know-how en gereedschap om een bruikbare PDF aan te maken.’ Aan het woord is Gert-Jan van de Sanden, inmiddels meer dan 35 jaar reclamemaker voor MKB en detailhandelklanten: ‘Sites om scherp geprijsd drukwerk te bestellen zijn er inmiddels legio. Maar elke site heeft zijn eigen specificaties om aan te leveren. Dergelijke sites worden dan ook overstelpt met broddelwerk in Word en een PDF, dat de juiste instellingen voor drukwerk ontbeert. Meestal krijgen de ondernemers hun opzet dan retour met het verzoek volgens specificaties aan te leveren…’

Professioneel

Omdat aan het opmaken van professioneel drukwerk een prijskaartje hangt, proberen veel ondernemers zelf het ontwerp voor te bereiden. Van de Sanden licht toe:

‘Voor creativiteit als meerwaarde wil men nog steeds betalen, maar wel zo weinig mogelijk. Voor een flyer, poster, outdooruiting en ook niet te vergeten internetbanners is men toch nog het beste uit met een professional. Veel van onze klanten onderstrepen dat met hun jarenlange trouw aan ons bedrijf. Sinds 1985 werk ik voor kleinere klanten uit de regio en weet ik dus wat er speelt, zeker de laatste jaren.’

Portal voor krappe budgetten

Behalve via internet zijn er met name in de retail nog veel bedrijven die ook via grafische uitingen willen communiceren. Inspelend op de ontwikkelingen van de laatste tien jaar is het bedrijf van Van de Sanden hierop ingehaakt:

‘Ook de kleinere budgetten staan onder druk, leveranciers van detaillisten haken in toenemende mate af voor wat betreft ondersteuning. Toch willen winkeliers en kleinere ondernemers regelmatig via een flyer, folder, poster of iets dergelijks van zich laten horen. En het moet er wel goed uitzien! Om dit betaalbaar te houden hebben we een applicatie gemaakt die via internet toegang biedt.’

Op simpele wijze kunnen detaillisten laagdrempelig in enkele stappen gegevens aanleveren als input op de website www.uweigenontwerpstudio.nl. Via diverse formulieren wordt een en ander ingevuld naar de studio verzonden. Deze levert dan een aanleverklare PDF voor verdere verwerking. Per uiting rekent de service van Van de Sanden dan een vooraf vastgesteld bedrag.

‘Door er ook nog een stukje extra creativiteit aan toe te voegen, bieden we ook nog eens meerwaarde met deze dienst…’ Aldus de reclameondernemer.

Drogisterijen

Aanvankelijk heeft Van de Sanden de ontwerpsite opgezet in samenspraak met een grote partij in de drogisterijbranche als vervanging van een drukwerkportal voor een retailformule. Hierbij bleek dat de ondernemers eenvoudigweg niet over de vaardigheden beschikken om zelf een flyer, poster of andere uiting in elkaar te knutselen:

‘De ondernemers die nu gebruik maken van onze portal zijn er razend enthousiast over. Ze stoppen er als het ware plaatjes, stukjes tekst in en krijgen binnen 48 uur een professioneel bruikbare en fraaie PDF voor een tevoren afgesproken tarief retour. De portal zelf ziet er zo simpel mogelijk uit: geen zwevende achtergronden en al te uitgebreide tutorials of ingewikkelde inlogprocedures, maar stap-voor-stap uitleg met een leuk filmpje en makkelijk invulbare formulieren. Hier is niet veel handigheid bij nodig…’

De ontwerpsite is nu een klein jaar in de lucht en inmiddels toegankelijk gemaakt voor alle MKB-bedrijven en kleinere instellingen of organisaties in geheel Nederland en België

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page